juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Shell vertrekt: Focus politiek op vaccinatiegraad terwijl Nederland rap verschraalt

Opnieuw vertrekt een grote multinational en werkgever uit Nederland. Shell ontruimt het hoofdkantoor en vertrekt nu volledig naar het VK. Van de drie grote multinationals waar Nederland ooit zo trots op was; Unilever, Philips en Shell houdend we er dus nog maar één over. En dat Philips is inmiddels ook nog maar een schim van waar het voor stond. Een dramatische ontwikkeling voor BV Nederland. En door een politiek beleid welke zich uitsluitend bezig houdt omhoog brengen van de vaccinatiegraad is iedere link met een gunstig ondernemersklimaat verdwenen.

‘BV Nederland is de afgelopen jaren veranderd in een verschraalt landschap van bedrijven in buitenlandse handen en een reeks aan postbus-firma’s op de zuid-as’; zo begint een economisch expert. ‘KLM hangt in de teugels van Frankrijk. onze havens zijn grotendeels in handen van de Chinezen. De politiek heeft er voor gezorgd dat het resterende MKB zwaar te leiden gehad heeft onder de corona maatregelen en veel ondernemers hebben hun bedrijven inmiddels verkocht. Ook de volledige media is in handen van een paar buitenlandse bedrijven. Wat we wel hebben zijn een paar miljoen ambtenaren die vooral gefocused zijn op het in stand houden van een negatief ondernemersklimaat. Er zie weinig hoop meer voor dit Nederland. Binnenkort komt er einde aan de postbusfirma’s en dan zien we pas echt wat er over is. Ik verwacht er weinig van’.

Een andere reactie die we ontvingen; ‘De Nederlandse belangen zijn de afgelopen jaren in ieder geval niet vertegenwoordigd. Men heeft zich vooral bezig gehouden met het vertegenwoordigen van belangen van buitenlandse organisaties en dat is zeer pijnlijk. Het vertrek van Shell symboliseert dat alleen maar’.