juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Perfetti van Melle, van Mentos, dient klacht in tegen BenBits bij Reclame Code Commissie

Perfetti van Melle, producent van je weet wel die Mentos rolletjes, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen BenBits. Dit tot woede van het laatste bedrijf. Perfetti van Melle meent dat BenBits ten onrechte claimt dat het ‘op natuurlijke gombasis’ is gemaakt.

Milan Dontje, algemeen directeur bij Benbits over de klacht: ‘Perfetti (Mentos) doet er alles aan om haar machtspositie in traditionele, plastic-houdende kauwgom vast te houden en wil verhinderen dat een nieuwe generatie plasticvrije kauwgom opkomt. Zo heeft Perfetti in Europa tegen meerdere innovatieve, plant-based kauwgommerken klachten ingediend, die ongegrond zijn verklaard’.

Na elders in Europa gedaan te hebben heeft Perfetti nu dus ook een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen BenBits plant-based kauwgom. Dontje:’Onze kauwgom zou “niet bereid zijn op basis van een natuurlijke gombasis” en de kauwgom van BenBits zou dus ook niet het predicaat ‘natuurlijk’ mogen dragen. Het moet gezegd: het getuigt wel van durf dat Perfetti BenBits op een dergelijke claim aanvalt, terwijl het bedrijf verantwoordelijk is voor een immense hoeveelheid plastics en microplastics die in de natuur belanden.’

BenBits betwist de klacht uiteraard ten zeerste en heeft inmiddels een verweerschrift ingediend bij de Reclame Code Commissie, onderbouwd met onderzoeken en testresultaten. Benbits kijkt met vertrouwen uit naar de uitspraak van De Reclame Code Commissie.