juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Wisseling van de wacht bij BOL.com

Na ruim 20 jaar bol.com heeft Huub Vermeulen besloten afscheid te nemen van het bedrijf. Huub is al sinds de start van bol.com in 1999 betrokken bij het bedrijf waarvan hij de afgelopen vier jaar algemeen directeur (CEO) was. De voorgedragen opvolger per 1 november 2021 is directie collega Margaret Versteden – van Duijn. Margaret werkt sinds 2015 bij bol.com en is in haar huidige rol als directeur Platform (CPO) verantwoordelijk voor de platformactiviteiten van bol.com.

Margaret Versteden – van Duijn (45) heeft binnen bol.com al diverse directiefuncties bekleed. Ze is zes jaar geleden gestart als directeur Marketing (CMO) en daarna heeft ze als directeur Winkels (CCO) de commerciële afdeling aangestuurd. Vorig jaar nam ze de nieuwe directiefunctie directeur Platform op zich waarmee ze eindverantwoordelijk werd voor de platformactiviteiten van bol.com.

Margaret Versteden – van Duijn: “Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. Bol.com is in 22 jaar tijd uitgegroeid van de eerste online boekenwinkel in Europa naar een platform waar 47.000 verkooppartners miljoenen artikelen verkopen aan onze klanten, ruim 12,5 miljoen Nederlanders en Belgen. Deze ontwikkeling was mogelijk dankzij een heel sterk en gedreven team van inmiddels 2.500 bol.com’ers. Ook de komende jaren zullen in het teken staan van groei en de verdere ontwikkeling van ons platform. Een mooie ambitie waar ik vol energie, samen met het directieteam, graag verder richting aan geef. De jarenlange samenwerking met Huub vormt een goede basis voor mijn nieuwe rol. Ik ben hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor bol.com en voor mij heeft betekend. We gaan hem ontzettend missen.”

Voordat Margaret bij bol.com in dienst kwam, heeft ze onder andere gewerkt bij Bain & Company, Nike en BCG. Margaret is opgegroeid in Australië en woont sinds 2000 in Nederland, samen met haar man en kinderen.

20 jaar bol.com

De betrokkenheid van Huub Vermeulen (57) bij bol.com begon in 1999 als directeur van fulfilment bedrijf Docdata (nu Ingram Micro), waar bol.com sindsdien mee samenwerkt. In 2001 trad Huub in dienst bij bol.com als directeur operations & fulfilment (COO) en vier jaar geleden werd hij CEO.

Huub Vermeulen: “Het besluit om bol.com te verlaten, was niet gemakkelijk. Na een 20 jaar bol.com heb ik in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere balans tussen werk en privé. Daarnaast wil ik de mogelijkheid creëren om in een non executive rol andere ondernemers bij te staan. Het voelt nu als het juiste moment om te stoppen bij bol.com, wetende dat ik een mooi bedrijf en een geweldig team ga achterlaten. Want al vanaf de eerste dag dat ik bol.com als organisatie leerde kennen, werd ik gegrepen door de enorme gedrevenheid, innovatieve geest en ambitieuze missie van de bol.com’ers. Het is een onvergetelijk avontuur geweest om bijna vanaf de start onderdeel te zijn van dit bedrijf.

Ik ben ervan overtuigd dat de interne cultuur van bol.com een van de belangrijkste succesfactoren is. Het stimuleren en behouden ervan – waarbij samen, bevlogenheid en vertrouwen voorop staan – is dan ook een van mijn focuspunten als CEO geweest. Mede door onze unieke manier van werken hebben we in hoog tempo kunnen transformeren naar een platformorganisatie waarbij we de sterkste groei in onze geschiedenis hebben gerealiseerd.

Ik draag met vertrouwen mijn rol over. Doordat Margaret al diverse directiefuncties binnen bol.com heeft gehad, heeft ze de organisatie in volle breedte leren kennen. Naast enorm veel energie brengt ze daadkracht in gecombineerd met sterk strategische kwaliteiten. Tot slot spreek ik een grote dank uit naar alle bol.com’ers voor de inspiratie en energie die ze mij iedere dag opnieuw hebben gegeven en aan de collega’s van Ahold Delhaize voor het vertrouwen en de samenwerking.”

Directie bol.com

De directie van bol.com bestaat per 1 november 2021 naast Margaret Versteden – van Duijn (CEO) uit Boukje Taphoorn (directeur Marketing & Shopping/CMO), Ellen Coopmans (directeur People&/CP&O), Gert-Jan Janssen (directeur Finance, Operations & Legal/CFO), Jurrie van Rooijen (directeur IT/CTO), Oscar Hundman (directeur Commercie/CCO) en Vincent Weijers (directeur Logistiek & Operatie/COO). Voor de huidige rol van Margaret, directeur Platform (CPO), zal een opvolger worden gezocht.

De benoeming van Margaret als CEO van bol.com is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad van bol.com. Huub blijft tot eind 2021 als adviseur op achtergrond verbonden aan bol.com