juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Shell Energy gaat energie leveren bij mensen thuis

Nederland heeft er binnenkort een nieuwe energieleverancier bij: Shell Energy. Shell Energy Retail B.V. heeft van de Autoriteit Consument & Markt een vergunning gekregen om energie te gaan leveren bij mensen thuis. De stroom komt van Nederlandse wind- en zonne-energie, en de klant kan kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Naar verwachting kunnen klanten tegen het einde van dit jaar overstappen naar Shell Energy.

Op dit moment levert Shell Energy al energie aan huishoudens in Groot-Brittannië en Duitsland. Nederland is het volgende land. General Manager bij Shell Energy Nederland Barbara van de Bergh: “We gaan nu ook in Nederland huishoudens helpen hun energieverbruik te verduurzamen, tegen een concurrerende prijs.”

Thuis en onderweg

Klanten die overstappen op Shell Energy profiteren ook van de producten en diensten die Shell levert aan klanten onderweg. Denk hierbij aan een korting voor elektrische rijders bij Shell Recharge-snellaadpunten en voor de installatie van een laadpaal thuis. Van de Bergh: “De stap om energie te gaan leveren bij mensen thuis past binnen de strategie van Shell om klanten geïntegreerde energie-oplossingen te bieden, zowel thuis als onderweg”.

Verschillende pakketten

Huishoudens kunnen bij Shell Energy kiezen uit diverse pakketten. Energie voor een variabel tarief bijvoorbeeld of een vast tarief van 1 of 3 jaar. Denk ook aan een dag-nachttarief, interessant voor mensen die vooral ’s nachts hun auto opladen. Vanzelfsprekend kunnen klanten met zonnepanelen hun opgewekte energie wegstrepen tegen de energie die zij zelf verbruiken.

Herkomst energie

Om een betrouwbare energievoorziening te kunnen garanderen, koopt Shell Energy stroom in op de vrije energiemarkt, ondersteund door de aankoop van ‘Garanties van Oorsprong’ waarmee Shell Energy kan aantonen dat de geleverde stroom aan klanten groen is.

Shell is reeds actief in Nederland met diverse wind- en zonneparken, zoals het in de Noordzee gelegen windpark Borssele III&IV en Hollandse Kust Noord, en een zonnepark in Heerenveen-Zuid. Ook startte Shell eind maart dit jaar met de bouw van een nieuw zonnepark in Sas van Gent-Zuid. Vrijwel alle hernieuwbare energie die we op dit moment opwekken met onze wind- en zonneparken, verkopen we op de vrije markt.

In de toekomst wil Shell Energy meer groene stroom gaan leveren die rechtstreeks van Shells eigen hernieuwbare energieparken komt. Nederlandse huishoudens krijgen zo meer toegang tot de toenemende hoeveelheid hernieuwbare energie die Shell zelf opwekt met haar wind- en zonneparken.