juli 25, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Krankzinnige taferelen bij politiegeweld in Den Haag

Afgelopen weekend werd rondom het Joubertplantsoen in de wijk Transvaal in Den Haag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. In een schokkende video zijn verschillende agenten te zien die op mensen in slaan. Een getuige: ‘de politie was er op uit om hardhandig in te grijpen. Ze zijn eigenlijk gelijk gaan meppen. Dit heeft helemaal niets meer met democratie te maken. We zijn terecht gekomen in een totalitaire staat’.

Op de beelden is te zien hoe een agent hard tegen het hoofd van een liggende man op straat schopt. Ook wordt door verschillende agenten hard op andere demonstranten in gemept. Amnesty international reageert na veel oproepen van burgers: ‘Het vol in het gezicht schoppen van iemand die op de grond ligt, is TOTAAL onacceptabel. Ongeacht wat hieraan voorafgegaan is’.

Enkele reacties: ‘Kijk hier de ‘aanval in de rug’ waar de politie over huilt. Ze werden op geen enkel moment bedreigd en begonnen ineens rücksichtslos op mensen in te meppen’. ‘De @POL_DenHaag .. Waar ze demonstranten voor aanstormende ME bussen gooien, honden laten bijten op weerloze mensen en liggende mensen in het gezicht trappen..’. ‘Dit soort shit is al gaande vanaf 21 juni 2020 toen bejaarden als zeehondjes werden neergeknuppeld op het Malieveld. Grapperhaus veegt alles onder het tapijt en negeert de politieklokkeluiders van de @bpoc2020 #politiegeweld #coronamaatregelen