juli 25, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Woede over 2G beleid in Rotterdam komt tot uiting en politie schiet met scherp

De woede over het 2G beleid waar het kabinet op aanstuurt leidt tot gefrustreerde en woedende reacties in het hele land. In Rotterdam is het al de hele dag onrustig. Overdag waren het de havenwerkers die wegen blokkeerden (gele hesjes), aan de Coolsingel ging het nog verder mis. De vlam sloeg in de pan. Er zijn scooters en auto’s in brand gestoken, diverse verkeersborden vernield en er is vuurwerk afgestoken. Inmiddels zijn er meer dan 7 gewonden en diverse arrestaties. Er wordt door de politie met scherp geschoten en volgens getuigen gericht geschoten. Voor het centrum van de stad Rotterdam en voor de omgeving van de stations Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak geldt tot 04.30 uur een noodbevel: dat betekent dat mensen zich daar niet mogen ophouden.

Volgens steeds meer Nederlanders valt het vaccinatiebeleid van de overheid niet meer uit te leggen en heeft 2G of 3G beleid niets meer te maken met gezondheid of corona. Het is te verwachten dat de protesten de komende tijd vaker zullen verharden.

Er is veel begrip op social media: ‘Als je een groep van 2 miljoen mensen elke vorm van perspectief afneemt, en ook een behandeld als 2e rangs burgers door selectief alleen hun vrijheden af te nemen komen mensen in psychische nood.’ en ‘Aangezien het kabinet zo graag naar andere landen kijkt als het om maatregelen gaat, hadden ze dit ook wel aan kunnen zien komen’.