juni 21, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Sensatiebelust Op1 kent geen grenzen tegen ongevaccineerden

De intensive care en de longafdeling van MCL lagen afgelopen weekeinde vol, zo vertelde longarts Wouter van Geffen maandagavond in talkshow Op1. ‘Dat heel veel andere andere ziekenhuizen een heel ander beeld laten zien wordt niet OP1 naar voren gebracht’; lezen we in de kritiek op de uitzending. Op Dinsdag 26 Oktober schuift Ab Osterhaus over de oplopende coronacijfers en de volstromende ziekenhuizen. Direct na de uitzending onploft social media: ‘Ab Osterhaus kijkt naar ongevaccineerden zoals dierenarts naar vee. ‘Zieke dieren wil je isoleren en op een eiland zetten’. De vaccinazi’s zijn ongevaccineerden aan het dehumaniseren. Echt ziekelijk en veel schadelijker dan wat een virus kan aanrichten.’ Voor Op1 geen reden een ander beeld te laten zien.

Presentator Charles Groenhuijsen steekt in zijn uitzending een pleidooi af om niet-gevaccineerden de toegang tot de zorg te ontzeggen. Hij voegt er nog wel aan toe ‘als ze met Covid-19 bij de poort zouden staan’. Een sensatiebeluste mening die geen plaats heeft op een nationale tv. Tenslotte mag zorg aan niemand ontzegd worden. Dat de presentator al jaren op tv is een verantwoording heeft deert hem niet. Op social media wordt schande gesproken een vertegenwoordiger van de ene groep een andere groep zo wegzet. Dat zijn taferelen die we 100 jaar geleden ook tegenkwamen. Enfin, iedereen kent de gevolgen.

Op maandag 25 oktober, moest een niet-gevaccineerd persoon op de tweede rij plaatsnemen, terwijl de gevaccineerden allemaal naast elkaar zaten aan de tafel, waaronder OMT-lid Karoly Illy. Voor veel kijkers en reacties op de uitzending een gebruiksaanwijzing hoe gevaccineerden om moeten gaan moet niet-gevaccineerden. ‘Het zijn tweederangsburgers geworden. Hoe wil je het noemen? Segregatie, Apartheid? In ieder geval aanzetten tot discriminatie. Een hele gevaarlijke ontwikkeling’. En nog een reactie op social media: ‘Nederland is allang geen democratie meer, de media is volledig in handen van de overheid, die weer in handen is van het WEF en Big farma. NPO en Op1 zijn een verlengstuk van de propaganda. We verwijten Polen en Hongarije iets, maar de situatie in Nederland is zoals in veel andere westerse landen op dit moment veel ernstiger. Media en rechtspraak zijn niet onpartijdig. Schandalig waar we in korte tijd toe verworden zijn’.

Inmiddels komen er ook steeds meer aangiftes bij de politie binnen over uitzendingen bij de NPO: ‘De NPO vind het heel normaal om content uit te zenden waarin ongevaccineerden worden doodgeschoten of roepen op tot geweld tegen ongevaccineerden. Gelukkig zijn er ook mensen die daarvan aangifte doen bij de politie’;  zo staat op twitter met een afbeelding van de brief.