juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Nieuwe maatregelen maken het leven nog onprettiger

Gevaccineerd of niet; het wordt er niet beter op. Opnieuw worden de maatregelen aangescherpt. Het coronatoegangsbewijs dat nu verplicht is voor toegang tot restaurants, cafés, theaters en stadions, wordt uitgebreid naar musea, dierentuinen, pretparken, sportscholen, zwembaden en terrassen. Daar hoeven geen mondkapjes op. Die mondkapjesplicht gaat wel gelden voor winkels, bibliotheken, gemeentehuizen en supermarkten, waar niet om een coronapas wordt gevraagd. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Daarnaast wordt er ook veel voor in de toekomst aangekondigd:  „We willen het voor werkgevers mogelijk maken om te vragen om een coronatoegangsbewijs”, zegt minister De Jonge. „Een verdere verbreding van het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Die maatregelen gaan niet meteen in, maar we bereiden ze voor.”  De door de ‘wappies’ aangekondigde 3e vaccin komt er ook: 80-plussers kunnen vanaf december van dit jaar bij de GGD de derde prik halen, zo zei De Jonge tijdens een persconferentie over coronamaatregelen. Vlak daarna volgen de 60- tot 80-jarigen. Daarna kunnen ook 60-minners een derde vaccinatie krijgen. Zorgmedewerkers krijgen al ’zo snel mogelijk’ een prik aangeboden.

„En werk minimaal de helft van je werktijd thuis”, zei Rutte. „Mijd drukte onderweg en reis buiten de spits. We zien het aantal reizigers in het openbaar vervoer toenemen.”