juni 20, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Moeke weer open, Waku Waku blijft dicht

Bij het restaurant Moeke in Nijmegen kunnen ze weer opgelucht ademhalen. Uitbater Meijer moest zijn zaak zaterdag op last van de gemeente direct sluiten. Dat nadat handhavers dat er bij bezoekers niet gevraagd werd naar hun toegangsbewijs. Een absurde straf volgens velen en ook de ondernemer noemde de straf om zijn restaurant acht dagen te sluiten “werkelijk buiten zoveel proporties”. Hij stapte daarom naar de rechter om het dwangbevel aan te vechten. De rechter deed afgelopen zondag geen uitspraak in het kort geding, maar vroeg aan beide partijen om tijdens een schorsing met elkaar te overleggen. Nadat het restaurant een bord bij de ingang weg liet halen besloot burgemeester Bruls de sluiting ongedaan te maken.

Anders pakte het uit bij Restaurant Waku waku. Daar besloot de rechter dat de horeca gesloten bleef. De advocaten van Waku Waku, Gertjan Teeuwen en Petra Schilder Spel, wezen in hun pleitnota van zeven kantjes onder meer op de internationale verdragen die geschonden zouden worden. Dat gevaccineerden bovendien net zoveel kans hebben covid te verspreiden deed daar blijkbaar niets aan af. Op internationaal niveau roept het Nederlandse beleid en aanpak steeds meer vragen op. Ook zijn de Nederlanders zelf verontwaardigd over wat allemaal plaats vindt:

Enkele reacties: ‘Hele politiemacht afgestuurd op een restaurant dat nieuwe pandemieën helpt voorkomen. Omdat ze niet meewerken aan disproportionele symptoombestrijding van de huidige pandemie in vorm vd coronapas. Politiek van de valse prioriteiten’ en ‘I should add #WakuWaku to that. When people get vaccinated for the sole reason to go on holiday and have a social life, there is something very very very wrong. Stop discrimination now. We should all have choices. ALL OF US.’