mei 18, 2024

Nieuws en U

U maakt het nieuws, wij verzorgen de boodschap.

Jumbo Food Groep krijgt predicaat Koninklijk bij 100-jarig jubileum

AMSTERDAM - . Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Koning Willem-Alexander heeft familiebedrijf Jumbo bij haar 100-jarige bestaan het recht verleend om het predicaat Koninklijk te voeren. De holding gaat vanaf nu door het leven als Koninklijke Jumbo Food Groep. ‘Jumbo familie’ Van Eerd kreeg het nieuws over de koninklijke beschikking vandaag te horen tijdens de jubileumviering in het bijzijn van een groot aantal leveranciers, ondernemers, medewerkers en overige relaties. Karel van Eerd en zijn kinderen Colette, Frits en Monique kregen de bijbehorende oorkonde namens de Koning uitgereikt door mr. Ina Adema, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, en burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad, de gemeente waartoe Veghel behoort.

Jumbo Food Groep CEO Frits van Eerd noemt de koninklijke titel een bekroning op 100 jaar ondernemerschap van het familiebedrijf: “Dit is een mijlpaal waar we ongelofelijk trots op zijn. We beschouwen deze titel als een brede erkenning voor de inspanningen die we leveren om boodschappen doen elke dag leuker te maken. Dat doen we met enorm veel passie, samen met de Jumbo ondernemers, onze partners en leveranciers, én natuurlijk onze 100.000 medewerkers. Het predicaat Koninklijk straalt af op de geweldige inzet van al deze mensen. Én niet te vergeten op onze miljoenen trouwe klanten, voor wie wij steeds een extra stap blijven zetten. Als Koninklijke Jumbo Food Groep blijven we dat doen, óók de komende 100 jaar.”

Landelijke betekenis
De 100-jarige voegt zich met het predicaat Koninklijk bij een illuster gezelschap vaderlandse ondernemingen. Volgens Burgermeester Kees van Rooij een erkenning waarmee hij de Koninklijke Jumbo Food Groep van harte feliciteert. “Alleen organisaties die in hun vakgebied een zeer belangrijke plaats innemen en van landelijke betekenis zijn, komen in aanmerking voor deze eretitel. Als lokale Brabantse speler is het familiebedrijf in 100 jaar uitgegroeid tot een onderneming van nationale en inmiddels ook internationale betekenis. Het ondernemerschap van de familie Van Eerd is een inspiratiebron voor veel andere bedrijven. Ik wens de Koninklijke Jumbo Food Groep dan ook veel succesvolle jaren toe in de tijd die voor ons ligt.”

Spectaculaire groei
Op 3 oktober 1921 startte ondernemersfamilie van Eerd te Veghel een groothandel in levensmiddelen. In de jaren 60 kwamen daar de eerste supermarkten bij. In 1996 besloot Karel van Eerd samen met zijn kinderen Colette, Frits en Monique dat Nederland toe was aan een nieuw type supermarkt: anders, beter én goedkoper. Vanuit de overtuiging dat boodschappen doen wél leuk kan zijn, openden zij de eerste Jumbo supermarkt in ’s-Hertogenbosch. In de jaren daarna maakte Jumbo een spectaculaire groei door, mede door overnames van Super de Boer, C1000, La Place, EMTÉ en Agrimarkt. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van het land en verwelkomt wekelijks ruim 10 miljoen klanten. In 2019 opende Jumbo haar eerste winkels in België. Komende jaren zullen daar tientallen nieuwe vestigingen bij komen.